Full av energi

Jag känner mej glad och är inspirerad att hitta på saker. Håller mej även vaken på kvällarna! Och det känns jävligt skönt! Men jag tänker inte ropa hej än... Hoppas, hoppas att det har vänt....
Måste bara berätta om en sak som hände i lagårn idag. Jag skulle seminera en ko och stod där i godan ro med handen inne och känner att hon tömmer tarmen. Men det var vääääldigt löst och det kom väääldigt fort.... På två röda så hade jag hela ansiktet fullt av koskit!! Jossan som jag hade med mej höll ju på att dö av skratt... Jag också för den delen... Så med nyllet fullt av skit (i ögon, mun och öron också) Stod jag där asgarvandet och skulle slutföra uppgiften... Lättare sagt en gjort! Sen blev det storrengöring av mej kan jag lova. Nu hoppas jag verkligen att den kossan blev dräktig!!


Nåt roligt lär man ju bjussa på ibland..
Kram L

Allergier

Att Evelina är allergisk mot hästar.... det vet vi om. Det började när hon var en 4-5 år tror jag och red och sedan började ögon och näsa rinna. Nästa gång blev lika dan så då förstod man. Och naturligtvis har hon utvecklat en kärlek till hästar och ridning.
Nu rider hon i Högbo varje torsdag. Det funkar hyfsat när hon tar en vanlig allergitablett en timme innan. Blir bara lite snorig efteråt när hon håller på med hästen.
Jag har försökt förut att få göra allergitest på henne, när hon både reagerat på våren ute och på hund. Men NEJ. Har jag redan konstaterat att hon reagerar på det så behövs det inte, fick jag till svar. Hade tänkt att kolla Alex samtidigt också eftersom han också reagerat på djur förut.
Sedan var det i höstas så var vi till HC för att kolla om Evelina har astma. Hon fick svårt att andas när hon ansträngde sej. Genom det så har hon fått komma till barnkliniken i Gävle och tagit allergiprov. Igår ringde de om provsvaren. Och hon är allergisk mot katter, hästar, hundar, björk och timotej.


 



 
Men det enda som hon egentligen reagerar på är ju hästar. Katt har vi ju och den gullar hon och gosar med utan att känna något. Så nu har hon fått massa medecin utskrivet mot allergin. Vet inte riktigt vad det var.. Det var Tomas som mottog samtalet. Men de skulle skicka ut ett brev också :)
På fredag ska vi in igen och göra nå tester angående astman. Fast enligt blodprovet hade hon inte astma. Men det kanske bara är ansträngningsastma....


Lagårdskatten som vår dotter absolut skulle ha. T skulle absolut inte ha någon katt. Men när E kom in med den så kunda han inte säga nej. Nu har han blivit lite större och ännu vildare. Men go e´ han!

Allergisk mot den här krabaten??




Kram L

Välkommen till världen!

I måndags var vi allihop på helspänn. Mathilda hade fått värkar. Men sent på eftermiddagen fick jag ett mms av Fredrik med en bild på deras nyfödda dotter. Och allt hade gått bra!

Så igår äntligen, var vi och hälsade på lilla skruttan och dom stolta föräldrarna. Var ju naturligtvis och handlade lite babykläder också. Och det var längesen!!

Välkommen till världen lilla Elma!


Stolta kusiner!!



Tänk att dom varit så här små (nästan iallafall)

Puss & Kram L

Vårvinter...

I går så tog jag mej en härlig promenad i solen. Jag sket i att ta reda på tvätten och njöt av mina 45 minuter i solen i stället. Tänkte ta en idag också men tror jag ägnar mej åt tvätten istället. - 14 grader ute nu...
Har kännt mej ganska pigg och uppåt ett par dagar nu. Men igår kväll var jag trött och fryssen.


Bråkade med min dotter nu på morgonen. Bara för att solen skiner är det inte vår ute tycker mamman. Dottern tycker det är ok med mysbyxor och basketkängor när det är femton minus.
Antar att det är pinsamt att komma till skolan  i täckbyxor just nu... Men hon har ju haft såna hela vintern, så varför går det inte nu?? Men det är väl svårt när man en gång börjat klä av sej...
I går cyklade dom kom hem och höll på att frysa ihjäl. Vårjacka, ingen mössa, inga vantar.... Då var mamman också lite upprörd och talade om att det faktiskt fortfarande är vinter!

 

 

Tor-fre ska jag till Hamra på robot-kurs... Bättre sent än aldrig.


Kram L

Den mystiska gubben....

Jodå den mystiska snögubben som dök upp här utanför vid första snön tror jag det var finns kvar. Men det är inte mycket kvar av honom nu....





Och vi vet fortfarande inte vem som gjorde honom :)



Så här såg han ut från början.



//L

Intressant

Klådan på händerna har försvunnit, dom små, små blåsorna har nästan helt försvunnit....
Så skönt att vakna och kunna böja på fingrarna och inte klia huden av sej!





God Morgon//L

kväller snart...

Dags för en kvällsrunda i lagårn igen då...

Sedan hade jag tänkt lägga mej i sängen och läsa. Håller på med boken Snabba Cash. Mycket bättre än filmen, ungefär som vanligt med böcker vs film... Men kom på att vår sänglampa har "trillat" ned. Tänker ju inte skruva upp den nu. Hmmm.... Orkar ju inte lägga mej på soffan och sedan gå och lägga mej.
Shit vilket problem!! :)


Fan vad jag stör mej på att jag grubblar på mat hela tiden. Ungefär som att sluta röka....



Tack o hej, leverpastej / L           

Kommentarer

Jag tycker det är roligt att få kommentarer.
Men det är mycket roligare om ni skriver erat namn. Och dessutom så tappar jag lusten totalt när jag får "negativa" kommentarer om vad gällande min nedtrappning av socker. Jag har kanske inte varit tydlig med det. Jag mår kasst och försöker göra det bästa av situationen. Kom då inte och säg att jag inte ska äta fil.... Det är väl för sjutton bättre än att jag trycker i mej kexchoklad och cola. Som jag typ levt av senaste veckorna.
Jag gör det här för min skull på mitt sätt!


TACK Linda för tipset med den egna "müslin" :)



//L

Måndag hela veckan

Har gett mej fan på att jag ska må bra nu.
Vill hitta något som jag brinner för, ett intresse som jag kan ägna mej åt. Men det kommer inte som ett brev på posten direkt.


Idag skulle jag börja operation avgiftning. Bort med allt socker! Och det gick ju bra...eller inte.
Jag skulle äta fil till frukost. Och jag klarar inte av bara fil, så gott är det inte. Så det blev pyttelite müsli i också. Får jobba på det där.... Sedan blev det kokt ägg också. Känner mej ganska nöjd än så länge. Men dagen är inte slut än...

Ska bli inressant och se om det ger något resultat på mina händer....



//L

Bästa freda´n på länge

...än så länge iallafall. Dagen är ju inte slut än.
Började kl 6 i morse och jobbade till 12. Var lite orolig där ett tag att det skulle bli övertid. Eftersom jag hade bestämt med Maria att vi skulle luncha kl ett så ville jag verkligen inte jobba över. Men problemet löstes på ett enklare sätt så prick kl tolv lämnade jag lagår´n för dagen.
En sväng i duschen och ner på stan. Vi bestämde att vi skulle äta på Living room. Kanonlunch, jag beställde sushi. Var skitlängesen jag åt det. Vi åt och pratade i två timmar.
Sedan hade jag bokat tid för ansiktsbehandling på Belissima. Hade ett presentkort sen jag fyllde i september (!), så behövde inte betala något. Fick till och med lite kvar till ett annat tillfälle! Passade på att fixa ögonbrynen på en gång. Superhärligt var det. Det enda som störde mej lite var att hon pratade lite för mycket... Jag tycker om att bara få ligga ner och slappna av och njuta av stunden...

Nu ska här fixas lite fredagsmys med familjen.... E har feber igen så det blir nog en lugn helg för oss.

Jag ska till mamma i morgon och hämta ett gammalt skrivbord. Hade för mej att det stod i källaren och mycket riktigt... Och inte hade dom nån användning för det längre. Fick en impuls när jag såg en bild på ett likadant att jag ville ha det. Men jag har inte bestämt vart det ska stå än bara....




Kram L

Ett beslut taget

Alldeles nyss tillsammans med min käre man bestämde vi att det är dags för en match mot allt vad socker heter. Jag har bokstavligen tryckt i mej allt med socker i dom senaste veckorna. Jag är en riktig "sugaholic" just nu. En form av tröst skulle jag tro.
Reultatet av detta är att jag gått upp i vikt och har återfått min klåda på händerna.

DET KLIAR SÅ JAG HÅLLER PÅ BLI GALEN EMELLANÅT!!!

Händerna är röda, det syns små, små blåsor om man tittar riktigt noga. På morgonen är jag typ svälld så jag knappt kan böja fingrarna. Låter nice va?
Socker + depp = monsterhänder

Så nu blir det avgiftning a´la LCHF :)




Kram L

En bra dag

Idag har jag varit med barnen i Kungsberg på deras friluftsdag med skolan. Vi hyrde skidor och åkte allihop. Det var första gången A åkte , men efter ett par åk så klarade han det galant och tyckte det var jätteroligt. Så nu känner jag mej väldigt uppåt och nöjd med dagen.

När vi kom hem så hade mitt paket med D-vitamin kommit. Snabba ryck! Jag beställde ju igår em.



/L


Inte som vanligt här....

Det är inte meningen att det här ska vara en "tycksyndommejblogg". Jag brukar vilja hålla en någorlunda glad stämning här. Jag har nog aldrig kännt mej nere förut på det här viset. Och kände faktiskt att det var skönt att öpnna upp mej lite, skriva av mej lite.
Det är inte ett dugg synd om mej, eller kanske lite då ;)
Jag ska ta mej igenom det här och återfå min vanliga energi. Ta en dag i taget!

Funderar på om jag ska krypa ner i sängen och titta på BB. I morgon ska jag och kidsen åka till Kungsberg och åka skidor. Skolan har friluftsdag där. Om bara E inte blir sämre i sin förkylning :(

Kram L

SAD

Det står för Seasonal Affective Disorder, eller årstidsrelaterad depression.

Jag har googlat runt lite och konstaterat att jag är nog det jag lider av. Eller det är nog kanske min familj som lider mest.
Tackar Linda för kommentaren om d-vitamin.
Jag har tänkt på det länge. Men som vanligt skjuter jag bara på allt. När jag började läsa om det så kom jag in på spåret om SAD. Började läsa om symtomen och det var läskigt att läsa faktiskt. Nästan ALLT stämde in på hur jag känner mej.

De viktigaste symptomen är:

  • Bristande intresse eller glädje vid vardagliga aktiviteter och nöjen
  • Nedsatt aptit/viktminskning eller ökad aptit/viktökning (tröstätande)
  • Nedsatt eller ökad sömn
  • Rastlöshet, tröghet
  • Minskad sexuell lust
  • Mindre energi, trötthet
  • Självförringande tankar, självförebråelse, överdriven skuldkänsla
  • Oklara kroppsliga besvär, överdriven oro kring kroppslig sjukdom
  • Nedsatt koncentrationsförmåga, långsam tankegång, obeslutsamhet
  • Återkommande tankar om döden, självmordstankar, självmordsförsök

Det enda som inte stämmer är det sista. Jag har inga tankar om död och självmord!

Jag är tydligen inte ensam om att känna så här.

D-vitamin är beställd, tydligen så kunde det ge lika bra resultat som ljusterapi. Blir det ingen förbättring om nån vecka så blir det att uppsöka en doktor. Men det tar emot...

Just nu känns det som att något lättar, genom att jag tar tag i det hela.
Kanske var jag inte helt ute och cyklade när jag hade känslan om det blir bättre till sommaren. Jag hoppas verkligen att jag är på rätt väg nu!

Kram L

Tankarna i mitt huvud

Vad vill jag egentligen?
Det vet jag inte.
Mitt liv står still för tillfället.
Jag har ingen energi kvar.
Allt känns grått.
Försöker hitta på något, men kommer aldrig till skott.
Vad är det som stoppar mej?
Jag vet inte.
Lusten finns.
Men inte tillräckligt.
Ska jag ner i botten av det här innan jag kan börja om?
Hur långt är det dit?
Jag vet inte.
Intalar mej själv att det blir bättre till sommaren.
Vad är det som blir bra till sommaren?
Det vet jag inte, det är bara en känsla.
Det känns ensamt här.
Kanske är det den långa vintern som sugit musten ur mej...
Jag vet inte.
Det finns så många obesvarade frågor.
Och det är bara jag som kan söka svaren på dom.
Nu har jag erkänt för mej själv att något är fel.
Nu ska jag ta tag i det här.
Tankarna snurrar för fullt.
Jag vill komma bort från ensamheten.
Jag vill ha roligt.
Jag ska kämpa nu.

/L

Pinsamt...

Insåg nu att jag glömt bort att byta gardiner på barnens rum. Det hänger fortfarande gardiner med tomtar på där... Får ta ett ryck i morgon när jag är ledig och byta.
Ingen av dom har klagat allt för mycket =) //L

Semesterdrömmar..

Sitter här och funderar på årets semsterplaner. Jag vill verkligen åka på en riktig semester i år med hela familjen. Men jag vet inte vart bara...  Det beror lite på när vi kan ta semester och vad kontot tillåter... Helst skulle jag vilja åka en vecka till solen. Fast det känns på sätt och vis onödigt mitt i sommaren. Kanske det får bli en Sverigesemster eller Danmark...

Ja vi får se...


//L

11 år!!

Kan man tänka sej... I tisdags fyllde bästa dottern 11 år!

Jag tyckte inte det var allt för länge sen hon bara var en lite skrutta.
Ikväll har hon FEST för sina kompisar. Man blir strypt om man råkar säga kalas.

På dagordningen står pizza från "take away", skräckfilm (the grudge 2) och en massa godis.



<3

RSS 2.0