Semester!

Nu är det nära, jag jobbar idag och i morgon sedan är jag ledig hela nästa vecka!
Sedan ska jag jobba några veckor innan nästa semseter.
Och nu är årets semster med barnen bokad!
I juli drar vi söderut, mot Göteborg och LISEBERG! Ska även kolla upp om vi kanske kan stanna till hos våra vänner i Karlstad nån dag....
2 st hotellnätter är bokade. En dag på nöjesparken så får vi se vad vi hittar på sedan.
Det har stått på önskelistan några år att få åka dit.
Kommer bli så kul! Jag älskar nöjesparker och karuseller!



Kram L

Regn och rabarber

Har varit lite på den kreativa sidan idag när det regnade som värst. Var ut och skördade em ordentlig bunt med rabarber. Tänkte koka saft. Men det blev marmelad också med citron och vanilj.
Saften har jag gjort förut och jag tycker det är himelskt gott med rabarbersaft.
Marmeladen googla jag fram ett recept på, så det återstår att se hur den smakar...




Piffade till burkarna lite med en tygbit istället för dom fula locken.





Kram L

Bästaste sonen 9 år!

Igår hade vi kalas för Alex <3



Första gången på fler år som jag bara hade hembakat. T.o.m tårtbottnarna...
Fast det blev en hel tårta över! Så om ni är fikasugen vet ni vart ni ska åka ;)


Kram L

Holmen på lördan & utflykt på söndan

Lördagen blev toppenkul!
Far och A-L kom till oss i femtiden. T och far tog en varsin öl och jag och A-L tog oss ett varsit glas rosé. South Atlantic tror jag det hette, jättefriskt och gott. Dom hade tagit med sej grejer och gjorde tacos med barnen. Vi fick inte göra någon mat till dom... Täcken och kuddar hade dom också tagit med. Så dom fick ta vår säng. Jag o T packade ihop oss på cyklarna och åkte till A-K o Henrik för lite grillning innan holmen. Vi fick sällskap av Anton o Pia som bor i lillstugan där vi bodde. Efter maten dök Linda o Nettan upp. Så uret blev ganska mycket innan vi kom till holmen.
Och där fick vi nog en liten chock. Det var kö ända upp på parkeringen. Men ca 1½ timme senare (bara) var vi inne iallafall och hade jätteskoj. Pratade med folk och dansade. Mycket trevligt ända till stängningen!
Det var prat om efterfester hit och dit, men vi cyklade hemåt och smög upp på Alex rum och lade oss. (Han fick dela rum med syrran.) Klockan var nog tre då.
Halv nio vaknade jag och kunde inte sova mer. Klev upp och tänkte äta frukost med våra barnvakter, men dom hade precis åkt hem då...
På eftermiddagen tog vi en biltur till Vettåsen bortanför Järbo och tittade på vindsnurrorna dom har där. Man ser 2 stycken från Dalsängsvägen. Dom var gigantiska!! 5 stycken till håller dom på att smälla upp också.

Kanske inte världens smartaste ställe att vara på när det åskar!
Sedan åkte vi till Lappens vid Näsbysjön och käkade mat och glass. På hemvägen stannade vi hos Henrik o A-K och hämtade kylsväskan. Då fick vi äntligen träffa lilla Åliver. En blyg liten valp :)
Sen blev det soffhäng med chips o cola
//L

Den blomstertid nu kommer....

Har varit på barnens skolavslutning på Jäderfors Holme.
Skön sång av eleverna...
Ibland är småbrorsor bara sååå jobbiga.
Linslusen.

Lååånga dagar...

Har blivit lite dåligt med skriva nu...
Jag har jobbat hela helgen plus att jag har jobbat hela dagar mån och tis. Jag brukar ju vara ledig då annars när jag jobbat helg. Men nu har vi klövverkat alla kossorna så då fick jag jobba. Det har faktiskt gått jättebra, det brukar alltid vara bökigt att få in dom i verkstolen. Det är ingenting dom ställer upp på frivilligt om jag säger så...
När det hela var över och vi höll på att plocka ihop alla grindar osv.. så ramlade en stor grind på mej bakifrån så att jag dunkade panna i den grind jag hade framför mej. Men inte tyckte jag att det var så farligt... Ända tills Kjell och Peter tittade lite konstigt på mej och jag såg att det droppade blod ned framör ena ögat...
Gick och tvättade bort det och såg att jag hade ett ca 2 cm långt jack ovanför ögonbrynet... Ringde 1177 och förklarade... Dom bokade en tid på familjeläkarjouren 35 min senare så det var bara att släng sej i duschen och åka ned och bli lite omplåstrad. Inget som behövde sys. Lite tejp och ett plåster så var det klart sen.
Idag när jag jobbat klart så hjälpte snällaste Maria mej med att tvätta håret. Jag fick inte blöta såret och funderade hur sjutton man duschar utan att göra det. Jag vill ju inte gå omkring och lukta kossa... Jag duschade kroppen, letade fram en tvättlapp till ansiktet... Sen har man ju tur att man har en frissa ett par hundra meter bort som hade 5 min över!
Tack & Hej, Leverpastej!
L
RSS 2.0