Time flies

Tjoho!
Vad fort dagarna går! Jag tycker att jag har någonting att göra hela tiden, och ändå räcker inte dagarna till. Det känns som jag har gjort massor den här veckan. Men frågar ni mej så vet jag inte riktigt vad jag har gjort. Snart har man väl fyllt 50 utan att märka det! He he....

En sak jag måste komma ihåg att göra den här veckan är att åka och knäppa nytt kort till körkortet. Det har gått 10 år sedan sist. Och det var efter att vi gift oss och jag bytte namn.

I morgon efter jobb så blir det utvecklingssamtal med sonen och hans fröken. Tror han sköter sej någorlunda i skolan iallafall.

 Sen skulle jag verkligen ha behövt träffa ett par personer som betyder mycket för mej. (Hoppas dom känner likadant bara). För nu var det längesen. Måste nog försöka börja planera mitt liv lite bättre. Om det går?

Nu kallar plikten som god mor!


'''''''

L

Fajitas - Varför har vi inte ätit det förut??

I går kväll när jag jobabt klart kända jag att jag inte orkade med någon bugg. Jag som var så taggad tidigare på dan. Så istället kom jag på att jag skulle prova att göra fajitas. Har ätit det en gång, men det var ett tag sen. Jag skickade gubben att handla. Det var ju jättenkelt att göra också.

Vi valde fläskfilé. Men det går bra med kyckling el biff också.

Gul,grön och röd parika.

Lök .

Och en påse Fajitasmix.

Man strimlar allt och steker det. Tillsätter kryddan. Sedan serverar man det så man lägger röran i tortillabröd. Har på lite salsa och vitlökscremefraiche.Rullar ihop och äter.

Naturligtvis drack vi lite rödvin till. Receptet var för 4 pers, men pannan var tom när vi ätit klart. Och våra barn hade inte ätit så mycket. T gillade det verkligen och jag var också nöjd =)

Det blir fler gånger!!

Adios Amigos!! //L

Ett onödigt inlägg..

Hade någonting på gång som jag tänkte skriva om. Men det är som bortblåst just nu. Jag återkommer när jag hittar på det. Nu blir det tvätt, dammsugning och lite bra musik. Sen ska det jobbas ett par timmar och dagen får avslutas med lite bugg i järbo!

Tjillevippen // L

Jag och Yoga

Jag har blivit frälst!

Jag har aldrig varit den typen som tycker om att träna. Jag har provat i alla år med olika varianter. Sist gick jag på gym. Men nej tack. Gå ut och gå promenader gör jag gärna. Men nu i höst blev jag "medlurad" på ett yogapass! Det var verkligen min grej! Så nu har jag varje måndag jag kunnat åkt dit och yogat.

Jag är helt slut i kroppen efteråt på ett väldigt behagligt vis. Det känns att man har gjort något så att säga. Sen är det väldigt avslappnande på samma gång. Svårt att förklara, men jag gillar det iallafall!!!

 





Love // L

Katten också!



Nicko, den söta lilla katten. Som blivit lite större, lite vildare och lite hungrigare nu.

Skitprylar!

Blir ju så frustrerad!!
Fattar ingenting.
Förra bloggen jag hade var det skitenkelt att ladda upp ett klipp från youtube.
Och nu förstår jag inte hur jag ska göra.
Jaja, skit i det nu. Satt och lyssnade lite på Volbeat iaf... Dom spelar ju i Sundsvall idag. OCH det hade jag gärna gått på.

CU // L.

Tantvarning på lördagsmorgonen?

Det är en kall och solig lördagsmorgon. Jag har ätit frukost, läst tidningar och lyssnat på Ring så spelar vi (jag vet inte hur pass tantvarning det är på det sista?) i lugn och ro.
Mina barn kom och gjorde mej sällskap ett tag vid frukostbordet. En perfefkt start på helgen tycker jag.
Nu ska jag väcka gubben och vi ska gå ut i solskenet och ägna oss åt lite trädgårdsarbete.
Hinner jag ska jag kanske ta och baka lite idag. Annars får det bli ett senare projekt.

Lugn och ro och umgås med familjen känns som ett bra motto denna helg. För sen blir det nån ting varenda helg igen ett tag framöver. Min dotter tackade nej till en fest ikväll, bara för att hon ville umgås med oss! Jag undrar hur länge det får vara så? Snart ska hon väl ut och ränna varenda helg... Men stora tjejen var själv med sina kompisar på pizzerian igår. Kul att dom hittar på något ibland.
Även sonen var dit med sin bästis igår. Tror han var lite avundsjuk på syrran. Fast då fick kompisens pappa vara med, dock sa dom att han skulle få sitta vid ett annat bord. Haha....

Har suttit och letat maskeraddräkter till "spökfesten" vi ska på. Få se vad vi hittar på... Det ska bli skitskoj!!
Har aldrig varit på en maskerad förut. Så det är väl lika bra att spöka ut sej ordentligt på en gång!


Puss & Kram

L

Jäderfors Sportklubb

Jag tycker det är kanon!!

I vår lilla by har vi ett fint elljusspår. Nu springs/ promeneras det i det och till vintern när det är snö så är det skidspår där. Sportklubben har  träning för barnen på tisdagar och torsdagar. Dom har hållt på ett par veckor. Dom springer och gör andra övningar.
Mina barn hör inte till den skaran som är superaktiva. MEN dom deltar och får röra på sej och ta del av gemenskapen.
Efteråt så är det bastu och dusch som gäller. Och jag tror faktiskt att det lockar lite det också.
Sen är ju tjejerna, Carro och Sofia jätteduktika ledare. Utan dom skulle det nog inte bli så mycket...


Sen så har vi ju BUS. På något vis hamnade jag med där. Vi hade möte i veckan och planerade lite aktiviteter för barnen som är medlem i JSK. Så det kommer bli bowling, ett litet studiebesök, pysselkväll mm. innan jul.
Det brukar vara uppskattat av barnen.


Och jag hoppas att alla barnen varit snälla... Tomten har sitt vakande öga ;-)



//L

Älgjakt

Jag jagar älg. Det har jag gjort ett par år.
Tror det är 6-7 år sedan jag tog jägarexamen. T har alltid gillat jakt och jag har varit med honom i skogen. Jag gillar skogen och naturen. Det är skönt att sitta på ett pass och bara vara. Känna spänningen att det kanske kommer en älg. Rensa huvudet på vardagliga bekymmer. Låta nuet komma ikapp. Slippa disk och tvätt för ett tag. Det finns mycket jag kan fortsätta rabbla upp.

Det finns säkert många som inte förstår hur man kan gå ut i skogen och döda älgar mm. Jag har inga problem med döda djur på det viset. Jag har inte fått tillfälle att skjuta själv än, så jag ska inte yttra mej för mycket om det.

 Men jag äter kött. Varför inte "hämta" det i skogen istället för på Ica. Vad är skillnaden?

En kula i pannan på ett slakteri, med en säkert stressad färd dit först? Eller springa omkring lyckligt ovetande i skogen, ditt hem, och förhoppningsvis inte ens märka att det hände?

Jag vet att jag inte skulle trycka av förrän jag var helt säker på att det dödar.

Idag har jag för första gången fått gått med hund. Jag fick låna svärfars gråhund Fia. Lite taskigt lokalsinne har jag dock. Får jag bara lära känna området i skogen där vi jagar ska det nog gå bättre. Hittade ju hem iallafall! Men ingen älg...

Lite nojig blev jag idag när jag höll på att trampa rätt i en björnskit. Men när jag kännt på den och den var iskall och hunden inte reagerade blev jag lugnare. Jag ska gå imorgon också. Och hoppas på bättre lycka då.

//L

Ensam och trött

Känner mej lite ensam just nu. T har varit borta sen i fredags och kommer inte hem förrän i morgon kväll... jag saknar att ha honom nära till hands. Har sjukt mycket saker att göra och dessutom så har jag jobbat i helgen.
Tur att jag har mina underbara barn hos mej.
Helst skulle jag bara vilja lägga mej och sova nu. Men det funkar inte för jag ska gå en lagårdsrunda lite senare.

Nu ska jag skicka in ungarna i duschen så får jag mysa lite med dom innan dom somnar.

Hoppas egentligen att jag ska hinna med ett avsnitt True blood också.... Har plöjt första säsongen och är nu inne på andra. Den fick jag i födelsedagspresent av mina kära familj. Det var det enda jag önskade mej och jag fick det. Helt fantastiskt! Annars brukar det bli nån onödig pryl bara. Men det här är avkoppling för mej. Och det behöver jag.

Imorgon blir det upp i ottan! Ska till Hagmuren och jaga älg.. Spännande och avkopplande på samma gång..

Tjingeling

//L

Vilket uppvaknande!

Hade ställt klockan på 6 i morse för jag skulle börja jobba kl 7. Jag hade snoozat nån gång när jag hör att larmet börjar yla. Shit!!

Jag flyger ur sängen och (medveten om att någon på Securitas sitter framför en skärm och tittar på det som utspelas i huset/garaget) tar morgonrocken som på någotvis hamnar där den ska. Jag rusar ner för trappan och larmar av det olidliga ljudet och svarar i telefonen.
-Ja hej det var **** från securitas, vi har ett larm från erat garage. Jag tror det är en råtta. Har du en kod till mej?
-Vänta sa jag med andan i halsen och en röst som inte har pratat än för dagen. Jag är nyvaken....få se här.... ja just ja.....
Fan det är inte lätt att rabbla en kod när man är nyvaken. Men den kom till slut.

Sen, iförd plommonlila morgonrock och gummistövlar travade jag ut i garaget och kollade läget. Det prasslade lite i hörnet... Så nu blir det råttfällor i garaget. Vill ju inte vakna så här i onödan!


Vart bor du lilla råtta....

// L

Äntligen helg, eller??

Sitter här i soffan och tittar på idol med barnen. Fast jag vet inte hur intresserad dom är egentligen....
Dottern sitter och spelar på sin Ds och sonen snarkar lite lätt. (Och jag sitter vi datorn).
Lite ensamt är det, för mannen är i Backe, jämtland och ska jaga älg i helgen.

Det är min jobbhelg, så imorgon bitti ska jag ut i lagårn igen. Få se om jag får med mej barnen ut. Men jag antar att dom hellre ligger och myser på soffan och tar långfrukost. Det brukar dom göra på helgerna.

Egentligen skulle jag ha varit på buggkurs nu, men jag orkade inte. Jag hade migrän i början på veckan och har haft ont i huvudet till och från sen dess. Hade heller ingen barnvakt och dom var heller inte så sugen att följa med... Får ta igen det nästa fredag istället.

Nu ska jag lura kidsen i säng och masa mej ut på en kvällsrunda i lagårn och kolla att altt är OK!

Tack o Go´natt!

Lunchdax!!

Sitter här och väntar på att min lunch ska bli klar. En ost och skinkpaj står i micron nu.  Jag vet, det är inte världens bästa lunch. Men hur kul är det att laga mat åt sej själv bara. Inte alls, tycker jag.
Så nu ska jag sleva i mej den och hinna med eftermiddagens sysslor ute i lagårn.

CU // L

En helt vanlig torsdag

...fast för min dotter var den lite speciell. Idag var första gången dom fick rida på ridskolan. Hon var överlycklig kan jag lova.

Sen har Tomas och jag jagat kanin på gräsmattan idag. Vi skulle åka iväg en sväng och då hoppade Åskan fram under bilen. Nån hade missat att stänga buren ordentligt. - Men var har du reflexerna då? Var det nån som frågade mej.... Hmmm.... Det är inte så himla lätt att vara tillräckligt snabb när man jagar en kanin.

Nu ska jag ta och mysa med min man. Han åker till Jämtland i morgon och jagar älg och kommer inte hem förrän på måndag kväll (i bästa fall).

Fick en gratispåse med cashewnötter på ica idag, och den är jag väldigt sugen på nu.

Hej Hopp Gummi.....

/L

Studiebesök och bröllopsdag

Ja då var denna arbetsdag avklarad.

Barnen från skolan kom hit på cykel i tiosnåret. Lite rundvisning av robotar och kalvar. Några blev lite förskräckt när en av kalvarna bajsade en annan kalv mitt på huvudet. Så jag fick gå in och torka av den så gott jag kunde. Sen var det väl lite frågor om vad dom äter och hur många kor och kalvar vi har. Fröknarna hade ju naturligtvis också en massa frågor. Tiden gick fort och dom skulle hinna tillbaks till skolan för lunch också.

Tror att det var en uppskattad stund iallafall.

Sen har dagen lunkat på som vanligt. Mamma och Stefan var hit och hämtade sina hundar. Vi har varit hundvakt för dom har varit till Finland och firat sin 25-åriga bröllopsdag!!!
Stort Grattis Till Er!!!

Puss & Kram

Godmorgon!

Ska snart gå ut i ladugården för det kommer lite skolbarn hit på ett studiebesök.

Vi har ju installerat 2 mjölkrobotar här i somras, skolan var väl lite nyfiken på hur det funkar.

Här är den första kossan på väg till dom alldeles nya robotarna...

Och här ser man från andra sidan när en ko blir mjölkad...

Så nu ska jag gå ut och berätta hur det funkar. Kan gissa att det blir många frågor. Tomas skulle även ställa upp nån traktor som dom får provsitta i. Blir nog poppis det också!

Tack & Hej Leverpastej

E:et


Funderade på namnet på bloggen... Men eftersom den handlar om mej blir det Linda E. Dom flesta jag känner känner mej vid det. I grundskolan var det bara Linda, för då var det bara jag som hette så. Men i gymnasiet kom E:et till för då var vi flera stycken som hette Linda.

Det har även följt med i arbetslivet och bland kompisarna. Så Linda E det är jag det.

Bara några tankar så där....

Kram

Då provar vi att blogga igen då

Jag hade en blogg förut som jag typ aldrig skrev i.Så då tog jag bort den helt. Men nu när jag inte har någon så känner jag att jag vill också ha en egen blogg. Så vi får väl se hur det går med den här. Ett nytt ställe att blogga på för mej, men det ska väl gå det här också.

Nu är det bara att komma på alla finesser och inställningar.

Puss & Kram så länge!

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0