1:a advent

Igår var vi till pappa och A-L på eftermiddagen och fick lite adventsfika. Då fick jag den här fina kransen som pappas kusin gjort.
Tänk att det kom lite snö igår också. Fast jag hade kunnat varit utan, men barnen blev ju glada. :)

iSwap faces

Alex & Elma
<3

God Morgon Världen!

Ja det är lördag morgon och jag har varit vaken i typ 2 timmar! Och klockan är bara 8 än...

Vad är det som händer? Jag kan inte sova om mornarna längre.. Och sitter här i köket och lyssnar på "Ring så spelar vi".
Nänä... Jag börjar inte bli gammal...
.
Igår blev det spontanmiddag med L-M och Johan, tacos och rödvin.
Till efterrätt provade vi Alex chokladfontän med lite frukt och minimarshmallowos.
Där får vi nog prova oss fram med olika chokladsorter. Vi hade blockchoklad..Det var väl sisådär... Men jäkla mysigt att sitta och plocka och doppa...
.
Idag har jag lovat Evelina att vi ska prova hennes glassmaskin.
Men först delar vi ut lite jultidningar och städar lite. Och i morgon ska allt julkrams upp. Känner mej inte ett dugg motiverad till det nu...
.
Puss & Kram L.

Får spunk på K-tangenten snart...Den vill inte hänga med varje tryck..

Hej

Har väl inget vettigt att komma med egentligen.
Idag ska jag städa lite, ta en ridtur och sortera jultidningarna som vi hämtade ut i går kväll, skjutsa dottern på ridning...
Sen var den dan slut! Jobbigt att vara ledig från jobbet ;)
,
Tomten!
Vår familj satt och diskuterade tomten häromdan och kom på att han är nog lite olaglig och inte alls så snäll.Små dvärgar som slavar som han så fint kallar Nissar, och hur lagligt är det att köra renar i luften som han dessutom slår med "den där lädergrejen" , han är djurplågare också, (undrar om släden är besiktigad?) och tränga sej ner i skorstenen hos folk? Är inte det olaga intrång?
Allt för att få uppmärksamhet av små barn!

,
Ja det var väl Lindbergs humor som skenade iväg igen!
,
P&K L

Attans vad effektiv jag är ibland...

Kokar risgrynsgröt och bakar bröd så här på kvällskvisten. Ska åka till hästen en sväng och sen ska jag skiva upp det egenrimmade fläsket så det kan stekas. Jag provade lite på lunchen men det var lite för salt. Så det får ligga lite i vatten och dra ur ett tag :)

Snögubben

Jag satt och tittade tillbaks på lite gamla inlägg från förra året och hittade på det här:

http://ellindas.blogg.se/2010/november/en-mystisk-gubbe-dok-upp.html
.
Den hade jag förträngt och det är fortfarande ingen som vet hur han kom dit :)

Det är snart ganska precis ett år sedan!
Snön känns ganska avlägsen just nu....
.
/L

Skruttar

I går var jag barnvakt åt lilla Elma, nästan så att man han ångra sej efter 5 minuter för då blev hon tvärledsen ;)
Hon rullade ut gåstolen i hallen och mamma och pappa var inte kvar därute.
Hon var jätteledsen i typ en halvtimme, sen somna hon i en tjugo minuter. Vaknade och var glad i fem minuter sen samma visa igen...
Sen fick hon sova en sväng till på ca en halvtimme...
SEN var hon på strålande humör hela eftermiddan/kvällen tills det var sovdags. Och då låg hon och jollra i vagnen bara tills man körde över tröskeln. Då trilla ögonlocken ner. Ju mer det guppar desto fortare somna hon :)
Här var hon en nyfödd skrutta!


.

Nu har jag varit ut på en lite ridtur med den fyrbenta skrutten, L-M och hennes skrutt och idag gick det bra. Känns som att jag vunnit lite av hans förtroende för mej idag....
.
Nu ska jag laga lite lunch i min ensamhet... Kram L

Glorius

Var och gosa lite häst på förmiddagen.

Farfar <3

I går somnade min farfar in.
Efter en tids kämpande så tog cancern överhand...
Dumma, dumma sjukdom!

Mellistips

Mina barn tycker det är gott med drickyoghurt. Men eftersom Gefleortens inte har någon och det är ganska blaskiga saker som de andra mejerierna säljer så gör jag egen som garanterat är godare och mer mättande! Mina barn gav den toppbetyg iaf :)
Blanda 5 dl yoghurt med ca 3 dl vispgrädde. Det är på ett ungefär bara, man får prova sej fram.Så finns det färdigt i kylen att hälla upp i glas och dricka med sugrör :)

Lördag morgon

Jag känner en inre frid när jag strosar runt i lagårn bland korna och skrapar skit. Jag hör kalvarnas bräkande, ja det bräker mer än det muar i den åldern. De har hört mitt slamrande och väntar på mjölk. Just nu väntar jag på att den ska bli lagom varm.
Vissa kor flyttar sej när jag kommer och vissa stannar upp och vill hälsa. Några ligger och sover, några går hungrigt till foderbordet när jag skrapar åt dom det sista ensilaget. Dom ska få nytt bara kalvarna fått sin mjölk.
50 liter mjölk på värmning



Vi är hungriga!



Sista maten skrapas ihop, snart dags för påfyllning.

.
Det är full rulle i mjölkningsrobotarna och foderautomaterna plingar ner pellets till korna hela tiden. Jag har sedvanligt kelat och pratat med "88:an". Lagårns mest sociala ko. Hon är lite bufflig ibland och förstår inte hur stor hon är. Helst skulle hon vilja sitta i knä på en.
Det är som sagt lördagsmorgon och P4 är på radion för idag ska vi lyssna på Ring så spelar vi och Melodikrysset. Fast det är inte alltid man hör så bra för kalvarna överröstar gärna...
Stör inte! Jag sover!



"88:an"

Även katterna vill ha sin mat, de samlas utanför dörren som leder in till lagårn när de hör att man är här.
Bill eller Bull dricker mjölk. Vi har två likadana som jag döpt till Bill och Bull. Båda är keliga men annars är katterna ganska vilda av sej.
Nu har kalvarna fått mjölk, mat och nystrött. Jag kände ett enormt kaffebehov så det får bli en skvätt innan jag sätter mej i den dörrlösa traktorn och åker och lastar ensilage i fodervagnen....
.
.....Nu har jag kommit in för lunchpaus.
Jag han bli lite upprörd i mitt lugn också. Ungkvigorna som går i andra lagårn är verkligen som trotsiga tonåringar. En av dom lyckades smita ut när jag skulle stänga grindarna efter de fått mat. Jag var inte så bekymrad över det, för en ensam kviga tycker det är roligt i typ två minuter, sen vill hon till kompisarna. Mycket riktigt så kom hon in självmant. Men sen att få henne på rätt sida grinden när 30 st  andra också vill prova på att springa ut är INTE lätt!
Ett par svordomar senare och en önskan att man kunde förvandla sej till bläckfisk så var det löst iallafall.
.
Nu blir det lunch!  // L

Hästen

Ja i söndags kom han, Glorius.
Det har varit mycket för han nu sen dess. Allt har nog varit typ jätteläskigt och då vägrar han gå. Han blir som fastfrysen och vägrar gå. Men som tur är så går det efter ett tag om L-M:s Charlie går före. Men det kommer ju inte alltid vara så att Charlie kan gå före. Men det har faktiskt blivit framsteg. Idag gick han in i stallet utan matmuta. Stallet har varit jätteläskigt att gå in i för det bor spöken (ankor) på andra sidan väggen som låter ibland.
Jag förstår ju att det är helomställning för honom, nytt stall, ny hage, ny hästkompis, nya människor...

,

Men ändå har han ett fantastiskt lugn i sej. Och det känns så bra.
,
Igår tog vi en promenad i skogen och det gick jättebra!
,
Idag skulle vi ta en ridtur i skogen och det gick väl sisådär.
Det börja med att Charlie blev lite nervös och snurra runt och det smittade nog av sej på Glorius. För då vägrade han att gå. Och sen när han väl vågade så trippa han i sidled för att det var nog kanske läskigt och så ville han komma i kapp kompisen.
Sen hittade vi på en skogsväg som visade sej innehålla ett par ordenltliga surhål, så Charlie sjönk och gick omkull med L-M. Men jäklar va snabb hon var av. Så då skulle vi ta en väg runt surhålet. Men då sjönk han ännumera! Hua va läskigt det var. Och när han väl tog sej upp så sjönka han igen och L-M var stupsäker att han brytit benet. Men det såg nog bara konstigt ut när benet vek sej under honom när han kravlade för att få fäste.
Men tack och lov så gick det superbra. Hästen var kolugn (inte hans matte).
Då vände vi hemåt igen och kom till en liten "bro" där min pålle vägrade gå. Alla gick före så till slut så vågade han även springa över :)
,
Väl hemma igen så lyckades jag även få in han i stallet utan större problem. Så lite stolt blev jag då.
,
I morgon blir det lite nya övningar med lilla fjollisen :)
Kram L
Ska knäppa lite kort och lägga upp sen.

Längtar tills i morgon!

Nämnde i ett tidigare inlägg att jag skulle bli med häst. Och i morgon kommer han!
Det är ett varmblod som ska lånas ut på foder i 1-2 år.
Jag och L-M var iväg till Ytterbyn för ett par veckor sedan och tittade på var der var för en krabat. Och jag föll direkt. Jättemysig kille, som var hur sällskapssjuk som helst. Så nu har vi bara väntat på att L-M:s stall ska bli färdigt så hennes häst och Glorius som han heter ska få flytta in.
Det blir kanon det!
Hon behöver sällskap till sin och så blir vi två som kan hjälpas åt i stallet :)
Ser fram emot härliga skogsturer, för det har jag saknat. Blir inte samma sak på ridskolan liksom...
Så nu ska jag sluta på ridskolan efter den här terminen, för det känns lite onödigt nu. Fast det har varit roligt att fräscha upp lite dressyr och hoppning.
,
Så i morgon kommer gobiten :)
,
Nu ska jag snart slänga mej i duschen för vi ska åka till kyrkogår´n och tända lite ljus och sen blir det mat och vin hos fam Bylund :)
Puss & Kram L

Knäpp katt

Katten i lampan!!???!!

RSS 2.0