Härlig helg i Lofsdalen

I fredags efter jobb och skola packade vi in oss i bilen för att åka till Lofsdalen. Ett par som vi känner har en stuga där och tuckte vi skulle komma och hälsa på. Dom bor i Karlstad annars och vi hade tänkt att åka dit och hälsa på någon helg. Men jag åker faktiskt hellre till Lofsdalen... Det är lika långt för oss åt båda hållen, så det spelar ingen roll.
Vi kom upp i sexsnåret på fredan. Packade ur bilen och begav oss till Trapper Saloon för lite god mat. Och är det inte typiskt! Började få ont i halsen och frysa. Tänkte att jag skulle bli liggandes på lördagen när vi skulle upp på fjället. Jag drack en halv öl sen somnade jag på soffan, kokhet. Trevligt sällskap man är! På morgon efter kändes det bara lite i halsen och hur pigg som helst!!??

Så det blev en härlig skotertur runt fjället, med korvgrillning. Solen sken och det var hur härligt som helst!
Och naturligtvis knäppte vi en massa kort som jag tänkt lägga upp här. Men på något vis gick inte alla kort över i datorn och jag raderade kameran i tron om att alla var med :(
Gissa om jag var poppis igår när jag talade om det!

Vi hyrde skoter och pulka. Jag får lite halvklustrofobisk känsla när jag sitter instängd i den. Allra helst när vi åker över isen på sjön... På vägen hem så körde jag och det var nog en himla tur det, annars har jag nog ballat ur rejält. För när vi åkte över sjön så var det på ett ställe vatten på isen. Jävlar vad jag gasade när jag upptäckte det! T hade trott att jag skulle få panik och stanna när det vällde upp en massa vatten över pulkan, men sen blev han imponerad när jag drog på. (sa han iaf)

På söndagen när vi skulle hem så startade inte bilen. Jippi!
Efter försök med startkablar och bogsering. Så fick vi köpa en batteriladdare och vackert vänta tills batteriet var laddat. Kul när allt är packat och städat. Våra vänner åkte, så vi fick sitta i stugan ett tag innan vi äntligen kom iväg hemåt.

Men roligt har vi haft!

 

         Matpaus på Moraklockan på vägen hem.
                                                                                                            





Idag vabbas det, dotra har feber... Försöker att passa på att tvätta lite iallafall.

Kram L

Dolly i Globen...

Yes!!!



Stolt ägare av 2 st biljetter!!

Var på hugget, för kl 9 i morse skulle biljetterna släppas. Jag var inloggad och klar. Men när jag skulle boka dom billigaste platsena var dom slut efter ca 1 minut!!!

Jag vet att dom brukar försvinna fort. Men jag vill verkligen gå på detta. Ett av våra mål för i år var att gå på en konsert tillsammans. Och det här är någonting vi båda tycker om. Så det blev några hundringar till istället, men det är det värt!

Ska erkänna att jag aldrig har varit på någon riktig stor konsert, bara typ Tomas Ledin i Sandviken. Rocktåget i Högbo osv... Men aldrig något så stort som detta. Har faktiskt aldrig heller varit i Globen!

Så nu ska vi nog boka hotell i samband med konserten och unna oss en lite minisemester för oss två.

T hade en undran om man fick tillbaks pengarna om hon klappa ihop och dog innan..Hon lär ju va typ 80 år eller så... Vet inte hur gammal hon är. Men några år på nacken har hon ju... :)




Den här söta ljuslyktan fick jag och T av vår kära dotter i Allahjärtansdagpresent!

Idag är jag glad! /L

Förbannade j***a snö

Lagomt när man nästan börjat få vårkänslor, då kommer detta bakslag. Vaknar i natt av att huset ruskar i blåsten. Kommer ut på morgonen och håller på att drunkna i en snödriva. Och naturligtvis ligger det ingen tidning i brevlådan. Ska om en timme bege mej till bastun och kolla på den årliga skolskidtävlingen. Hade faktiskt mina förhoppningar om att den skulle vara inställd. Tycker lite synd om barnen som ska kämpa i denna snöstorm.Jag bad E ringa om det inte skulle bli något. Men hon ringde när hon satt på bussen och talade om att kompisens mamma hade ringt till skolan, och att dom skulle åka. Jippi!!


Så det är väl bara att ta och klä på sej ordentligt och hoppas att inga barn blåser bort i skidspåret!

Ska iallafall köpa mej kaffe och en semla där :)

 


Hörs/L

Oooops...

Det ploppar upp något lite då och då om förra vinterns stora skräck. Svininfluensan. Jag är glad att vår familj inte följde strömmen som majoriteten av svenskar gjorde, och vaccinerade oss.
På något vis gjorde detta mej intresserad och jag läste nog allt jag kunde komma över om vaccinet. För och nackdelar vägdes noga innan beslut togs. Det var nog många som inte trodde att dom hade något val, att det inte fanns några större biverkningar av vaccinet.
När jag läste att det inte var testat på barn utan bara jämfört med Fågelinfluensa vaccinet hade jag gjort mitt val..

Jag ville inte att mina barn skulle vara försökskaniner.

Jag hittade så mycket om vaccinet som fick mej att säga nej.

Jag är glad att vi gick mot strömmen. Att min första magkänsla om att något skumt ligger i det här, fick mej att bli observant. För ingen i vår familj låg i någon riskzon.

Jag vet att det här kan vara ett känsligt ämne för många, att dom tycker att man är oansvarig mot andra om man inte vaccinerar sej. Jag står för min åsikt.

Hittade den här artikeln:

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8534503.ab


Finns så mycket mera....


Nä nu måste jag springa ut till ladugården,plikten kallar :)

//L

Äntligen...

...så har vi kommit iväg och hälsat på ett par gamla vänner som flyttade från Jäderfors för typ 3 år sedan. Hur trevligt som helst! Dom köpte en gård i Dalarna och driver katt och hundpensionat. Vi gjorde en gemensam tripp med ett annat par som inte heller varit dit.

Jag kommer inte ihåg senast vi åkte hemifrån hela familjen och sov borta... Faktiskt så otroligt skönt att släppa allt hemma och bara få komma bort. Dom har också två barn och det tog inte så lång stund innan dom fann varandra. Deras dotter och våran gick i samma klass här i Jäderfors. Men på tre år hinner man nästan glömma varandra.... Våran son brukar oftast finna sej med dom flesta. Deras son är tre år äldre än honom, men det var inga problem alls...

Vi hjälptes åt lite med maten, drack lite lagomt med öl och cider, pratade en massa, var med på kvällsrastning av hundar. Tiden går otroligt fort när man har trevligt. Så typ halv tre tror jag vi sa god natt.



Dan efter så blev det lite stallpyssel för tjejerna och E hade turen att få rida också! J tyckte att jag också skulle prova. Har ju blivit lite sugen att börja igen sedan E började på ridskola i höstas. Så efter att ha tryckt på mej E:s hjälm (Det såg lite roligt ut för den satt mer liksom uppe på huvudet) så hoppade jag upp på hästen och tog några varv på ridbanan. Det är ungefär som att cykla, har man en gång lärt sej så sitter det där.
Fick en förfrågan av E om jag kunde galoppera också!? Självklart lär man ju bevisa att man kan. (Hon har nog aldrig sett mej rida förut). Riktigt kul! Så nu är jag ju ännu mer sugen på att antingen skaffa en häst eller börja rida nån stans....
  


           
       

Ja vi hade en rigtigt trevlig fre/lör!

Kram L

Bilder 6-skidan

Onsdagens skidtävling i Kungsgården blev det bara E som åkte. A hade haft feber tidigare i veckan så han fick inte vara med. Dock vurpade hon i en backe och skrapade knä i den isiga skaren. Så hon var inte så munter direkt när hon kom i mål. Sedan bar det hemöver för en välförtjänt semla!
 
Sonen laddar upp för att heja på syrran



På startlinjen...

  

  


//L

RSS 2.0