Granen

Ja just ja, he he...

Måste bara tillägga att det enda sonen var orolig för  här innan jul var att vi inte skulle hinna hugga någon julgran...

Men han och hans syster har valt ut en och den högg dom ner idag (Med T:s hjälp). Nu står den utanför tills det är dags att ta in och pynta den!

//L

Da´n före da´n före doppareda´n...

Nyss jobbat klart. Jag och T ska åka in till Valbo och handla det sista.
Det mesta i matväg är klart. Lite bröd bara, för det var tvärslut när jag var och handlade. och dassrullar för guds skull. Det glömde jag!
Stressen har faktiskt börjat avta. Trots att jag jobbat långa dagar den här veckan. Men jag hann städa det mesta här hemma i helgen. Och det gör nog mycket. Men jag kommer säkert att få åka och handla et par gånger i morgon kväll också.

Tror inte att jag kommer att skriva något mer före jul så därför säger jag det nu:


GOD JUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KRAM//L

Julpanik

Nu börjar det... Stressen inför julen kommer smygandes. Dom flesta julklappar är inhandlade. Så det är skönt.
I morse låg jag vaken en halvtimme innan klockan ringde och planerade vad som ska göras innan julafton. Skönt skulle det vara att bara slappa på julaftonsmorgon. Men det kommer inte att ske. Allt ska vara tipptopp, så jag kommer att dona hela morgonen fast jag förbereder det mesta innan.

Jag håller på och städar och pysslar varenda dag nu för att det ska vara fint till jul.

Nu ska jag bara invänta lite mer pengar innan julshoppingen kan avslutas. Mat i drivor och några små julklappar till bara. Och nästa vecka jobbar jag varenda dag, så det får bli kvällshandling och trängas med alla andra.

Jag tänker ju vartenda år att jag verkligen ska vara ute i god tid... Men samtidigt är det inte så kul att handla julklappar i september. Lite julkänsla vill jag ha iaf.

Idag ska jag städa lite till och köpa julkort och frimärken och posta dom.





Det kommer bli en julafton fast jag inte hunnit koka knäck och bakat pepparkakor i år.

Puss & Kram L

Snö och kyla

Tycker vintern är vacker med all snö. Men det har en baksida också som jag inte gillar.

När det snöar så här intensivt som det gjort nu så bor T i traktorn/lastmaskin och röjer snö. Jag blir så gott som ensamstående. Det blir svårt att få ihop det med barnen som ska till skolan, hämtas osv... Det är enklare nu när de blivit större och kan klara sej själva lite. Men jag får så hemskt dåligt samvete om dom får vara själva för länge för att vi båda jobbar.

Jag får riktig ångest när det blir riktigt snöoväder. Det knyter sej i magen, kryper i kroppen och trycker över bröstet. Kan inte sova ordentligt. Jag blir helt slut. Men oftast så går ju allt bra och det löser sej. Så jag borde inte bli så orolig.

 

Sen när det blir 25 grader kallt är det inte heller så roligt. Förra vintern frös ju flisen för oss när det var så kallt. Fick låna en pelletsbrännare som nödlösning och den är kvar än :) Men det funkar bra med den. Man blir livrädd att det ska bli nåt fel när kylan är så bitter.  Sedan har ju kylan sin inverkan i ladugården. Det är mycket som kärvar och inte funkar när det är kallt. Och då är det inte så roligt.

Men är det sådan här dag så älskar jag det (förutom att T är på sandvik och skottar) Solen skiner och det är "bara" 7-8 minusgrader. Barnen är ute och leker i snön. Så jag får passa på att njuta dom dagar det flyter på.

Bilder från förra året:

Jag har inte mätt i år. Men jag tror det är ungefär lika..

 




// L

Jul, jul och åter jul

Den börjar närma sej. Julen alltså.
Jag har börjat pyntningen så smått här hemma. Men det finns inte samma energi som förr om åren. Men det hinns nog med att få fram allt innan jul. Mina barn tycker ju om att hjälpa till med det.

  • Julklappar...Jag och T var till Valbo idag och inhandlade lite . Allt är inte klart än, men vi är en god bit på väg iallafall.

  • Julafton... Firar vi hemma i år. De som vill vara med oss får komma hit :)

  • Vit jul... Tycks inte vara några problem i år.

  • Julskinkan är "egenuppfödd" för andra året i rad.

  • Julkalendern... Vet inte riktigt vad jag tycker än...

  • Glögg och pepparkakor...Har redan provsmakat!

  • Lucia... Marknad på skolan med luciatåg. Sonen ska vara tomte och dottern stjärngosse!?

  • Tomtegröt... Självklart! Ibland fusk-korvar och ibland hemkokad med en skvätt grädde.

  • Julgran...Letas på i skogen och kläs dan före julafton.

  • Jultomten....Jag har varit snäll!!

  • Jul-lov...Önskar att jag också hade det.

  • Nyår...Har inga planer än.





                                        // L



RSS 2.0