Lektion

I måndags hade jag och L-M bokat lektion för en tjej som heter Irene på anläggningen här i Jäderfors. Vi hade fått låna Annikas transport, så vi lastade hästarna. Rajen min krånglade lite, men det gick bra tillslut.
Jag var nog lite nervös, blir det när jag ska göra nya saker..
Vi hade ingen aning om hur det såg ut där heller. Men vi lastade av efter lite olovlig körning :O
Jag fick ta första timmen och det var fullt fokus på att få min häst lugn och koncentrerad. Och det gick bra! Min simultankapacitet är väl inte alltid den bästa. Många saker att hålla reda på samtidigt. Som att andas ;)
Tillslut var han så koncentrerad på mej att han stannade precis på min utandning. När jag ville göra halt. Det var en härlig känsla att få den kopplingen med hästen.
Vi har ju mest lufsat runt i skogen innan.
Sedan var det L-M och Charlie som fick slita på nästa timme. Och då passade vi på att öva lite själva på andra delen av den gigantiska ridbanan.
Vi var nog rätt mör allihop när vi kom hem. Lär erkänna att jag hade lite träningsvärk i benen dan efter.
På måndag är det dags igen.

Vart är hunden?

Jo hon tar husses täcke och kryper in under sängen :)

I brist på annat

....så blir det en bild på Tikka. Som växer med en rasande fart :)

Köp kaffe!

Hittade det här på bänken i morse. Jag tolkade det som: köp kaffe!
:)

Systrarna Bus

Det är svårt att fånga dom på bild för dom rör sej hela tiden.

Valpöron

Vilken skillnad det har blivit på Tikkas öron! Bara på en vecka har dom söta hängöronen rätat ut sej.

Lingon

Fick en påse frysta lingon av Göte. Han ville tömma frysen inför årets bärsäsong. Tänkte koka sylt, men kom istället på att jag skulle prova göra lingondricka.
Har aldrig gjort det förut. Men gött blev det.
Provade att koka mer på eftersaften, men den blev lite sötare och inte lika kraftig i smaken, men helt okej att dricka :)

Långtur

Idag vid fyra hade jag och L-M bestämt att vi skulle åka iväg på en långtur med våra hästar. Vi hade fått låna Annikas transport, så vi lastade utrustning och hästar och åkte upp på kanalvägen. Vi parkerade på en vändplan. Som enligt Johan gick att vända en finlandsfärja på. För jag ville inte hålla på att backa och krångla med finkan på. Sen sadla vi och bar iväg på nya vägar. Vi red och red och red. Helt underbart med torra fina vägar. Vi är ju van med blötan hemma. Vi mötte en cross, men han såg oss och tog det lugnt. Vi hoppade av och ledde förbi, för vi visste inte hur hästarna skulle reagera. Men killen stängde av och lät oss passera. Kul att nån har nåt innanför pannbenet. Synd att han inte skyddade det med hjälm bara... Jag tackade och han svarade att det var så lite så :)
Sen när vi skulle hem så tyckte Warai inte riktigt det. Han vägra gå in i finkan... Suck... Men tillslut så gick det.
Vi kom överens om att det var inte sista gången vi åker iväg iaf :D
Kram

På väg till veterinären

Så vill inte Tikka sitta själv i bakluckan. Efter ett misslyckande så fann hon sej tillslut tillrätta i baksätet brevid Alex.
Nu är hon besiktigad, vaccinerad och chipad.

Tikka

Vi välkomnar jämthundstiken Tikka hem till oss. Inget planerat, men ägaren blev inte av med alla valpar och kan inte ha dom kvar. Så då kunde vi inte motstå denna sötnos :) Har haft planer på hund längre fram, men det blev nu istället.

RSS 2.0