Allergier

Att Evelina är allergisk mot hästar.... det vet vi om. Det började när hon var en 4-5 år tror jag och red och sedan började ögon och näsa rinna. Nästa gång blev lika dan så då förstod man. Och naturligtvis har hon utvecklat en kärlek till hästar och ridning.
Nu rider hon i Högbo varje torsdag. Det funkar hyfsat när hon tar en vanlig allergitablett en timme innan. Blir bara lite snorig efteråt när hon håller på med hästen.
Jag har försökt förut att få göra allergitest på henne, när hon både reagerat på våren ute och på hund. Men NEJ. Har jag redan konstaterat att hon reagerar på det så behövs det inte, fick jag till svar. Hade tänkt att kolla Alex samtidigt också eftersom han också reagerat på djur förut.
Sedan var det i höstas så var vi till HC för att kolla om Evelina har astma. Hon fick svårt att andas när hon ansträngde sej. Genom det så har hon fått komma till barnkliniken i Gävle och tagit allergiprov. Igår ringde de om provsvaren. Och hon är allergisk mot katter, hästar, hundar, björk och timotej.


 



 
Men det enda som hon egentligen reagerar på är ju hästar. Katt har vi ju och den gullar hon och gosar med utan att känna något. Så nu har hon fått massa medecin utskrivet mot allergin. Vet inte riktigt vad det var.. Det var Tomas som mottog samtalet. Men de skulle skicka ut ett brev också :)
På fredag ska vi in igen och göra nå tester angående astman. Fast enligt blodprovet hade hon inte astma. Men det kanske bara är ansträngningsastma....


Lagårdskatten som vår dotter absolut skulle ha. T skulle absolut inte ha någon katt. Men när E kom in med den så kunda han inte säga nej. Nu har han blivit lite större och ännu vildare. Men go e´ han!

Allergisk mot den här krabaten??




Kram L



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0